Izvor: JužneVesti.com, 06.Feb.2024, 10:09

Durlanac na “Pesmi za Evroviziju” želi da prezentuje Niš i svoj kraj

U konkurenciji od 28 izvođača koji će učestvovati na takmičenju za srpskog predstavnika na Evroviziji, koja će biti održana od 7. do 11. maja u švedskom gradu Malmeu, biće i reper iz Niša Dušan Anisimov, poznatiji kao Durlanski. On će se publici predstavi pesmom Muzika, za koju kaže da je spoj hip-hopa i densa, ali pre svega želi da predstavi svoj rodni grad i Durlan u kome je odrastao.

Da je poslednjih godina postojao “kalup” istih pesama >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << koje su bile u konkurenciji za srpskog predstavnika na Evroviziji, tvrdi reper, ali ističe da se od nastupa Ane Đurić Konstrakte, publika okrenula drugačijem zvuku, te da u tome i vidi svoju šansu.

Smatram da rep muzika može imati velike šanse na ovakvim takmičenjima, ali to je, pre svega, na publici i tome kako će doživeti pesmu. Mislim da će i ove godine mnogo više ceniti kvalitet. Zbog toga i imam velika očekivanja od pesme - kaže Durlanski.

Za pesmu Muzika kojom će se predstaviti publici, kaže da je nastala kao eksperiment i njegova želja da napravi rep pesmu koja će biti drugačija od standardnog hip-hopa.

Zbog toga zvuk trube dominira tokom cele pesme. Pozvali smo Pavla u studio i on je odsvirao te deonice, koje su nam se mnogo dopale. S druge strane truba je jedan od instrumenata po kojima je jug Srbije poznat, tako da simbolika može biti svakojaka - rekao je Durlanski.

Nakon što su objavljene pesme koje će se takmičiti u dve polufinalne večeri Pesme za Evroviziju, pesma Muzika niškog repera podelila je publiku. Kako Dušan Anisimov ističe, pročitao je mnogo pozitivnih komentara, ali i onih koji su ga otpuživali za plagijatorstvo, te da dosta podseća na Saint Levanovu pesmu Nails.

Činjenica je da tog repera izuzetno cenim i da sam inspirisan njegovim radom i pomenutom pesmom. Služila mi je kao inspiracija, čak i jedan deo pesme na početku, taj “flou” i metrika su slični, jer sam na taj način želeo da dam omaž Saint Levanu. Međutim, posle tog uvoda, više ništa ne može da se poveže sa pesmom jer je muzika skroz drugačija - zaključuje ovaj Nišlija.

Kada govori o kraju iz Niša u kome je odrastao, govori da je oduvek važio kao kraj koji je iznedrio mnoga poznata imena iz sveta hip-hop muzike, zbog čega ističe i to da svaka njegova pesma na neki način predstavlja Durlan, zbog kojeg je i izabrao svoje umetničko ime, kako bi, nevezano za muziku, za njegov kraj saznalo što više ljudi.

Dušan Anisimov neće biti jedini Nišlija koji će pokušati da pobedi na takmičenju za Pesmu za Evroviziju, pošto će i njegov sugrađanin Dušan Kurtić nastupiti pesmom Zbog tebe živim.

Obojica muzičara će učestovati u drugoj polufinalnoj večeri, koja će biti održana 29. februara.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.