Da li se ovde radi o HOMOFOBIJI ili diskriminaciji? Filarri se besno obratio stručnom žiriju PZE 24 jer su mu dali NULA BODOVA

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Mar.2024, 18:28

"Da li se ovde radi o HOMOFOBIJI ili diskriminaciji?" Filarri se besno obratio stručnom žiriju "PZE 24" jer su mu dali NULA BODOVA

I dalje ne može da veruje da nije prošao u finale.

Filarri je podigao veliku debatu u javnosti pojavljivanjem na takmičenju "Pesma za Evroviziju" u haljini. Filarri se na ovom muzičkom takmičenju pojavio u beloj haljini čiji je donji deo skrojen po uzoru na venčanicu, a gornji deo inspirisan sakoom. Ovaj njegov potez je izazvao lavinu komentara na društvenim mrežama.

On je nastupio u prvoj polufinalnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << večeri "PZE" numerom "Ko je ta žena", ali nije prošao dalje u finale. Publici se dopala njegova pesma, ali je njegovom plasmanu presudio sud stručnog žirija.

Filarri se sada oglasio putem društvenih mreža i nije krio svoje razočarenje odlukom stručnog žirija.

- Stigli su rezultati polufinala. Želim da se zahvalim publici i narodu koji me je ove godine podržao u još većem broju i dao mi zaista velike bodove. Srećan sam što ste prepoznali moj trud, poruku i nagradili moj rad - započeo je on.

- Ne mogu da poverujem da sam ispao zbog 4 člana žirija koji su mi dali nula poena. Da li je moj nastup zaista bio za nula bodova? Ne znam da li se ovde radi o ličnom probelmu sa mnom, diskriminaciji ili homofobiji? Definitivno smo poslali dobru poruku u svet. Poruka je da umetnici kao što sam ja nisu vredni, nisu dobrodošli i pre svega bačeni su na stub srama i osude - istakao je Filari, pa zaključio da se zbog cele situacije oseća veoma loše.

- Za mene je ovo zaista veliko poniženje i nikako ne mogu da prihvatim ovakav potez starijih kolega. Trenutno sam veoma demotivisan, tužan i razmišljam kako dalje, ali obećavam da ću se vratiti jači nego pre - napisao je, te istakao zahvalnost organizatorima.

- Hvala organizaciji Evrovizije u Srbiji i Oliveri Kovačević na profesionalnosti, podršci i divnoj organizaciji. Još jedna godina za pamćenje - zaključio je on na svom Instagram profilu.

BONUS VIDEO: Teya Dora: Prva izjava nakon trijumfa na PZE - U Malmeu će se čuti srpska tradicionalna pesma

Srbija Danas/ Instagram filarrimusic/I.S.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.