Breskvica napadnuta zbog takmičarske numere za Evroviziju: Genocidna pesma FOTO

Izvor: B92, 29.Jan.2024, 15:18

Breskvica napadnuta zbog takmičarske numere za Evroviziju: "Genocidna pesma" FOTO

Spisak svih kompozicija i izvođača za takmičenje Pesma za Evroviziju 2024. je poznat, a neke od pesama su se već izdvojile.

Jedna od potencijalnih predstavnika Srbije na ovogodišnjoj Evroviziji je i mlada pevačica Breskvica sa pesmom "Gnezdo orlovo". Odmah po objavljivanju njena pesma je postala jedna od slušanijih, a prema anketi na našem sajtu, zasad je vodeći favorit za pobedu.

Kao i obično, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nisu izostali komentari na društvenim mrežama, pa osim onih koji hvale etno i tradicionalno u njenoj kompoziciji, ima i negativnih komentara.

"Poslednja rečenica, prema mom mišljenju, u potpunosti pojašnjava nameru ove pesme. To znači da će Albanci 'nestati' s Kosova i da će Srbi u potpunosti imati kontrolu nad teritorijom. To znači legitimisanje masakra i etničkog čišćenja nad Albancima na Kosovu", između ostalog je napisao jedan korisnik Tvitera.

"Breskvica ima genocidnu pesmu", "Jeftino skupljanje glasova", "Čak i da prođe, Eurosong neće dozvoliti takvu pesmu", "Strava i užas", neki su od komentara.

Drugi korisnik Tvitera je objavio da se Hitlerovo odmaralište zvalo Orlovo gnezdo i da je zbog toga pesma problematična.

"Oblak sivi sakri nebo, crne ptice ponovo. Grmi, seva, pada grad i ruši gnezdo orlovo. Tata kaže mаlom orlu: 'Biće, sine, gotovo. Otići će crne ptice, vedro biće ponovo", stihovi su koji su izazvali najveću pometnju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.