Život

Ponedeljak, 29.01.2024.

14:15

Breskvica napadnuta zbog takmičarske numere za Evroviziju: "Genocidna pesma" FOTO

Spisak svih kompozicija i izvođača za takmičenje Pesma za Evroviziju 2024. je poznat, a neke od pesama su se već izdvojile.

Izvor: B92

Breskvica napadnuta zbog takmičarske numere za Evroviziju:
Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Jedna od potencijalnih predstavnika Srbije na ovogodišnjoj Evroviziji je i mlada pevačica Breskvica sa pesmom "Gnezdo orlovo". Odmah po objavljivanju njena pesma je postala jedna od slušanijih, a prema anketi na našem sajtu, zasad je vodeći favorit za pobedu.

Kao i obično, nisu izostali komentari na društvenim mrežama, pa osim onih koji hvale etno i tradicionalno u njenoj kompoziciji, ima i negativnih komentara.

"Poslednja rečenica, prema mom mišljenju, u potpunosti pojašnjava nameru ove pesme. To znači da će Albanci 'nestati' s Kosova i da će Srbi u potpunosti imati kontrolu nad teritorijom. To znači legitimisanje masakra i etničkog čišćenja nad Albancima na Kosovu", između ostalog je napisao jedan korisnik Tvitera. "Breskvica ima genocidnu pesmu", "Jeftino skupljanje glasova", "Čak i da prođe, Eurosong neće dozvoliti takvu pesmu", "Strava i užas", neki su od komentara.

Drugi korisnik Tvitera je objavio da se Hitlerovo odmaralište zvalo Orlovo gnezdo i da je zbog toga pesma problematična. "Oblak sivi sakri nebo, crne ptice ponovo. Grmi, seva, pada grad i ruši gnezdo orlovo. Tata kaže mаlom orlu: 'Biće, sine, gotovo. Otići će crne ptice, vedro biće ponovo", stihovi su koji su izazvali najveću pometnju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Masovni udar: Oglasilo se rusko ministarstvo

Oružane snage Ruske Federacije izvele su grupni udar visokopreciznim vazdušnim i morskim oružjem velikog dometa na ukrajinske energetske objekte koji podržavaju rad preduzeća vojno-industrijskog kompleksa, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

13:08

1.6.2024.

1 d

Podeli: