Zaev sa Kurtijem razgovarao o jačanju odnosa Severne Makedonije i Kosova

Izvor: Beta, 04.Nov.2019, 19:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaev sa Kurtijem razgovarao o jačanju odnosa Severne Makedonije i Kosova

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev primio je danas lidera "Samoopredeljenja" sa Kosova Albina Kurtija, sa kojim je razgovarao o budućoj saradnji i jačanju bilateralnih odnosa dve zemlje, saopštila je vlada u Skoplju.Kako se navodi, na sastanku premijera Zaeva i lidera "Samoopredeljenja" Kurtija "potvrdjeni su izuzetno dobri odnosi dve zemlje" i  naglašeno da su njihovo održavanje i nove incijative za saradnju od  izuzetnog značaja i za Zapadni Balkan i za svaku zemlju u regionu pojedinačno, iz ugla zajedničkih aspiracija za članstvo u EU".U razgovoru su kao prioriteti izdvojeni projekti infrastrukturnog povezivanja, medju kojima se, osim autoputa Skoplje – Blace, izdvajaju putna povezivanja Tetova i Prizrena, kao i dodatno formiranje kapaciteta na grančnom prelazu "Jažince", koji će,ističe se, u velikoj meri olakšati komunikaciju gradjana i biznis zajednice zapadnog dela Severne Makedonije i jugozapadnog regiona Kosova.Sastanku premijera Zorana Zaeva i i lidera "Samopredeljenja" Albina Kurtija u Vladi Severne Makedonije prisustvovali su poslanik njegove stranke SDSM Muhamed Zećiri i novoizabrani poslanici u kosovskom parlamentu Fitore Pacoli i Liburn Aliu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zaev u Skoplju razgovarao sa Kurtijem

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Nov.2019

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev primio je danas lidera "Samoopredeljenja" sa Kosova Albina Kurtija, sa kojim je razgovarao o budućoj saradnji i jačanju bilateralnih odnosa dve zemlje, saopštila je vlada u Skoplju. Kako se navodi, na sastanku premijera Zaeva i lidera "Samoopredeljenja" Kurtija,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.