Zaev i Kurti razgovarali o budućoj saradnji

Izvor: B92, 04.Nov.2019, 19:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaev i Kurti razgovarali o budućoj saradnji

Skoplje -- Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev razgovarao je sa liderom "Samoopredeljenja" Aljbinom Kurtijem.

Razgovarali su o budućoj saradnji i jačanju bilateralnih odnosa dve zemlje, saopštila je vlada u Skoplju.

Kako se navodi, na sastanku premijera Zaeva i lidera "Samoopredeljenja" Kurtija "potvrđeni su izuzetno dobri odnosi dve zemlje" i naglašeno da su njihovo održavanje i nove inicjative za saradnju od izuzetnog značaja i za Zapadni Balkan i za svaku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zemlju u regionu pojedinačno, iz ugla zajedničkih aspiracija za članstvo u EU".

U razgovoru su kao prioriteti izdvojeni projekti infrastruktornog povezivanja, među kojima se, osim autoputa Skoplje – Blace, izdvajaju putna povezuvanja Tetova i Prizrena, kao i dodatno formiranje kapaciteta na grančnom prelazu "Jažince", koji će,ističe se, u velikoj meri olakšati komunikaciju građana i biznis zajednice zapadnog dela Severne Makedonije i jugozapadnog regiona Kosova.

Sastanku premijera Zorana Zaeva i i lidera "Samopredeljenja" Albina Kurtija u Vladi Severne Makedonije pristvovali su poslanik njegove stranke SDSM Muhamed Zećiri i novozabrani poslanici u kosovskom parlamentu Fitore Pacoli i Liburn Aliu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.