ZSO - preduslov da se efikasno štite Srbi na Kosmetu

Izvor: Cafe.ba, 28.Avg.2015, 11:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZSO - preduslov da se efikasno štite Srbi na Kosmetu

KOSOVSKA MITROVICA - Lider Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" /SDP/ Oliver Ivanović ocijenio je danas da su pregovori sa Albancima i EU izuzetno teški i da zbog toga treba veoma pozitivno ocijeniti najnovije dogovore između Beograda i Prištine u Briselu.

Ivanović je u pisanoj izjavi, koju je dostavio preko svog advokata, istakao da sporazum o Zajednici srpskih opština, kao i ostali stvaraju pravni okvir u kome se srpska zajednica na Kosovu i Metohiji >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << može efikasno štititi i osigurati bezbjednost, pravnu sigurnost i ekonomsku perspektivu.

"Zajednica srpskih opština /ZSO/ je nova institucija i njena efikasnost će se ocenjivati za godinu ili dve, zato je izuzetno važno da se Srbi sa Kosova i Metohije aktivno uključe sa svojim najboljim kadrovima jer će uspešnost rada ZSO zavisiti od toga", rekao je Ivanović.

On je ocijenio da Srbija jača svoju međunarodnu poziciju, stvara uslove za jačanje srpske privrede, a samim tim i jača svoj politički uticaj.

"Samo politički stabilna, ekonomski jaka i dovoljno uticajna Srbija može aktivno da zaštiti interese Srba na Kosmetu. Srbi moraju podržati te napore Vlade Srbije", zaključio je Ivanović.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.