Vulin sa generalom Gracijanom: Neprihvatljivo formiranje Vojske Kosova

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Okt.2019, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin sa generalom Gracijanom: Neprihvatljivo formiranje Vojske Kosova

Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je danas tokom susreta sa predsedavajućim Vojnom komitetu Evropske unije generalom Klaudiom Gracijanom, da je za Srbiju apsolutno neprihvatljivo formiranje tzv.

"Vojske Kosova" te da KFOR predstavlja jedini garant bezbednosti na prostoru Kosova u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

KFOR je najodgovorniji za održanje mira i bezbednosti i jedini je partner Vojske Srbije u obezbeđenju administrativne >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << linije sa našom južnom pokrajinom, rekao je Vulin a saopštilo Ministartvo odbrane.Ministar Vulin je podsetio da je, uz očuvanje teritorijalnog integriteta, suvereniteta i regionalne saradnje, spoljnopolitički cilj Republike Srbije i članstvo u Evropskoj uniji, ukazujući istovremeno i na značaj angažovanja Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u okviru Zajedničke bezbednosne i odbrambene politike EU.

Posebno naglašavajući dobru saradnju u oblasti učešća u multinacionalnim operacijama, ministar Vulin je naglasio da Srbija trenutno učestvuje u tri misije i jednoj operaciji EU sa 21 pripadnikom i povremenim angažovanjem autonomnog tima za zaštitu brodova, ističući i spremnost naše zemlje da nastavi sa takvim angažovanjem i u narednim godinama.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.