Neprihvatljivo formiranje tzv. Vojske Kosova, KFOR jedini garant bezbednosti

Izvor: B92, 11.Okt.2019, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Neprihvatljivo formiranje tzv. Vojske Kosova, KFOR jedini garant bezbednosti"

Ministar odbrane Vulin u razgovoru je sa generalom Klaudiom Gracijanom poručio da je za Srbiju apsolutno neprihvatljivo formiranje tzv. vojske Kosova.

Vulin je u razgovoru sa sa predsedavajućim Vojnom komitetu Evropske unije generalom Klaudiom Gracijanom dodao i da KFOR predstavlja jedini garant bezbednosti na Kosovu i Metohiji u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti.

Vulin je rekao i da je KFOR najodgovorniji za održanje mira i bezbednosti i jedini je partner >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Vojske Srbije u obezbeđenju administrativne linije sa našom južnom pokrajinom.

Ministar je podsetio da je, uz očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta i regionalne saradnje, spoljnopolitički cilj Srbije i članstvo u Evropskoj uniji, ukazujući istovremeno i na značaj angažovanja Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u okviru Zajedničke bezbednosne i odbrambene politike EU.

Posebno naglašavajući dobru saradnju u oblasti učešća u multinacionalnim operacijama, ministar Vulin je rekao da Srbija trenutno učestvuje u tri misije i jednoj operaciji EU sa 21 pripadnikom i povremenim angažovanjem autonomnog tima za zaštitu brodova, ističući i spremnost naše zemlje da nastavi sa takvim angažovanjem i u narednim godinama.

Današnjem sastanku su prisustvovali i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, pomoćnik ministra za politiku odbrane Milan Ranković i šef Vojnog predstavništva u Misiji Srbije pri NATO brigadni general Predrag Bandić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.