Izvor: S media, 10.Okt.2012, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vukadinović: Mogući ozbiljni potresi u javnosti i vlasti

Analitičar Djordje Vukadinović izjavio je danas da se posle stava EU da Srbija treba da poštuje teritorijalni integritet Kosova mogu očekivati ozbiljni potresi u javnosti i u vlasti sa trenutno nesagledivim posledicama.

"Razumem ljutnju premijera Srbije Ivice Dačića jer je zaista komično pričati da se od Srbije ne traži priznanje Kosova, pošto se to de fakto traži zahtevom za poštovanje teritorijalnog >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << integriteta Kosova i odricanjem Beograda čak i od severa Kosova. Razumem Dačihevu ljutnju, ali oštriji uslovi su se mogli očekivati", rekao je Vukadinović agenciji Beta.

Vukadinović je naveo da nije poznato da li je zahtev za poštovanje teritorijalnog integriteta Kosova rezultat neorganizovanosti i izostanka koordinacije medju evropskim zvaničnicima ili igra mačke i miša.

"Ali, neverovatno je koliko poslednjih dana iz Brisela stiže protivrečnih 'toplo-hladno' poruka, iako se današnji zahtev uklapa sa porukom nemačkih parlamentaraca, dok bi ostale 'umirujuće' izjave trebalo shvatiti kao blagi sedativ koji se povremeno i u sve manjim dozama daje srpskim vlastima", rekao je Vukadinović.

Ambasador EU u Srbiji Vensan Dežer predao je danas u Beogradu Dačiću izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije i Strategiju proširenja u kojoj se pominje poštovanje teritorijalnog integriteta Kosova, a Dačić je rekao da bi taj zahtev mogao da vodi zatvaranju dijaloga Beograda i Prištine.

(Beta)

Foto: Media Centar
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.