Bolje da su nam tražili da priznamo Kosovo!

Izvor: Vesti-online.com, 10.Okt.2012, 15:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Bolje da su nam tražili da priznamo Kosovo!"

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da bi zahtev da Srbija poštuje teritorijalni integritet Kosova koji se navodi u izveštaju Evropske komisije mogao da vodi ka zatvaranju dijaloga Beograda i Prištine.

Poštenije da su nam tražili da priznamo nezavisnost Kosova : Ivica Dačić

 

"Dosta sam uznemiren ovakvom izjavom jer umesto da pomogne početku >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << dijaloga ona može da ga zatvori. Možda je bilo od Srbije poštenije tražiti da prizna nezavisnost Kosova nego da prizna državni integritet", rekao je Dačić na konferencije za novinare u Vladi Srbije pošto je od ambasadora EU u Srbiji Vensana Dežera dobio izveštaj o napretku Srbije.

 

Dežer nije komentarisao Dačićevu "uznemirenost"

Dačić je rekao da je iznenađen izostankom razumevanja za napore Srbije na njenom evropskom putu i napore u normalizaciji odnosa sa Prištinom i istakao da Srbija neće pomoći Prištini u zaokruživanju nezavisnosti Kosova.

 

Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Vensan Dežer uručio je danas premijeru Srbije Ivici Dačiću izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije za 2012. godine.

Šta piše u "spornom" dokumentu EU?

 

Godišnji izveštaj o napretku Srbije i zemalja Zapadnog Balkana u procesu evropskih integracija objavljuje se danas u Briselu.

 

Pre objavljivanja izveštaja, evropski komesar Štefan File u Evropskom parlamentu predstavio je Strategiju proširenja EU sa zaključcima i preporukama
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Evropska Unija

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Vukadinović: Mogući ozbiljni potresi u javnosti i vlasti

Izvor: Press, 10.Okt.2012

Analitičar Đorđe Vukadinović izjavio je danas da se posle stava EU da Srbija treba da poštuje teritorijalni integritet Kosova mogu očekivati ozbiljni potresi u javnosti i u vlasti sa trenutno nesagledivim posledicama

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.