Vučić i Fabrici o KiM i evropskim integracijama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Nov.2018, 18:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić i Fabrici o KiM i evropskim integracijama

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić upozorio je danas na sastanku sa šefom Delegacije EU Semom Fabricijem, na posledice neodgovornog poteza Prištine o povećanju taksi na srpsku robu i istovremeno naglasio da će Srbija nastaviti da ispunjava evropsku agendu.

On je izrazio očekivanje da će EU uložiti dodatne napore kako bi Prištinu naveli da povuku jednostrane poteze kojim dovode u opasnost mir i stabilnost u regionu i rizikuju eskalaciju sukoba.

Predsednik Vučić >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je istakao da će Srbija nastaviti da intenzivno radi na ispunjavanju evropske agende, sa ciljem bržeg napretka na putu ka članstvu ka EU.

Ambasador Fabrici je podsetio na stav visoke predstavnice EU o povećanju taksi, koje predstavljaju kršenje CEFTA sporazuma i protivne su duhu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, kao i potrebi da se one što pre povuku.

On je istakao potrebu da se nastavi rad na održavanju mira i stabilnosti u regionu, i na putu pridruživanja Evropskoj uniji, navodi se u saopštenju Pres službe predsednika Srbije.

On je takođe naglasio da probleme treba rešavati na miran i racionalan način, kroz dijalog koji je Evropska unija posvećena da olakša.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić upozorio Fabricija: EU da uloži napore, Priština da povuče odluku

Izvor: Blic, 28.Nov.2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić upozorio je danas na sastanku sa šefom Delegacije EU Semom Fabricijem na posledice neodgovornog poteza Prištine o povećanju taksi na srpsku robu, i istovremeno naglasio da će Srbija nastaviti da ispunjava evropsku agendu.

Nastavak na Blic...

Vučić: Italija je prvorazredni partner Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Nov.2018, 11:20

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas, u razgovoru s predsednicom Odbora za spoljne i evropske poslove Poslaničkog doma Skupštine Italije Martom Grande, da dve zemlje intenzivno i sadržajno sarađuju, na nivou strateškog partnerstva, i zahvalio Italiji na podršci evropskom putu Srbije..."Italija...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.