29. novembar  2018. 10.12  | Izvor: Tanjug

Vučić: Italija je prvorazredni partner Srbiji

BEOGRAD -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas, u razgovoru s predsednicom Odbora za spoljne i evropske poslove Poslaničkog doma Skupštine Italije Martom Grande, da dve zemlje intenzivno i sadržajno sarađuju, na nivou strateškog partnerstva, i zahvalio Italiji na podršci evropskom putu Srbije.

"Italija je prvorazredan partner Srbiji, kako politički, tako i ekonomski, s nadom da će još više italijanskih kompanija iskoristiti povoljno poslovno okruženje i investirati u našoj zemlji", rekao je Vučić.

Kako se navodi u saopštenju iz njegovog kabineta, on je u razgovoru koji je bio posvećen bilateralnim odnosima i situaciji u regionu, takođe zahvalio za snažnu podršku Italije evropskom putu Srbije, kojoj aktivno doprinose i italijanski parlamentarci.

Marta Grande rekla je da je delegacija Odbora za spoljne i evropske poslove s razlogom izabrala Srbiju za svoju prvu posetu, imajući u vidu njen značaj za budućnost Balkana i doprinos miru i stabilnosti u regionu.

Govoreći o regionalnoj situaciji, predsednik Vučić je ukazao na neodgovorne postupke Prištine, pre svega na neopravdano uvođenje takse od sto odsto na srpske proizvode, koje ne samo da krši pravila CEFT-e već i pravo na život Srba na Kosovu i Metohiji.

On je, ipak, iako se Priština do sada oglušivala na zahteve iz EU i sveta da ukine takse, "izrazio nadu da će biti dovoljno razuma da se to pitanje reši i time ispune uslovi za nastavak Briselskog dijaloga i sačuva mir i stabilnost u regionu".

Predsednica Odbora italijanskog Poslaničkog doma pohvalila je miran i racionalan način na koji Srbija i predsednik Vučić pristupaju rešavanju aktuelnog problema, dodaje se u saopštenju.

Broj komentara: 3

Milica Markovic  29. 11. 2018. | 13:21
Koji god je dosao funkcioner iz Evrope ili van Evrope on da bi se dodvorio uvek kaze prvorazredni patnern zaboravio je da ne postoje vise njegove igre sa Evropom U Evropi se ozbiljno radi. Italija ni u proslosti nije bila nama nsklonjena ni sada niti neki znacajna zemlja gde god da otvotimo temu nikakva saradnja Iako je bilo.to se sve svodilo na male kompanije koje nisu mnogo ekonomski ni.invedticiono jaki Italija nije vise ekonomski ni privredno.jaka Kurtoazno pozdravljanje ne skodi i Italiji ni Srbiji. Italija je vezana za Ameriku i sledi njihovu politiku. Italiju ni u proslosti nije intereresovala Srbija danas pogotovo nije .trziste Srbije znacajno Italiji..Danas malo meksi u politici prema.Srbiji.Iz iskustva sa njima znam.da nam nikada nisu bili prijatelji .Srbija nije nikada ratovala protiv Italije Jeste TITO sa Jugoslavijom Italija je ratovala protiv Hrvatske Slovenije Albanije Bili su bilzu njihovim granicama .I Tito je bio u Italiji nepozeljan i posle njegove smrti i da zavrsim gledano sa politicke distance oni jos uvek gledaju na Srbiju kao crvene komuniste koji se kriju iza demokratskih promena koji su oni podrzali .i danasnjoj garnituri.vlasti u Srbiji nisu naklonjeni kada se zna iz kojeg miljea su bili i kako dosli na vlasg
jelisaveta  29. 11. 2018. | 16:38
Svaki investitor ipreduzetnik koji želi da otvori fabriku ili pogon kod nas je uvek dobrodošao,.
dado1  30. 11. 2018. | 06:14
@jelisaveta Svako novo radno mesto nam je bitno
0
0