28. novembar  2018. 17.03  | Izvor: Tanjug

Vučić i Fabrici o Kosovu i Metohiji i evropskim integracijama

BEOGRAD -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić upozorio je danas na sastanku sa šefom Delegacije EU Semom Fabricijem, na posledice neodgovornog poteza Prištine o povećanju taksi na srpsku robu i istovremeno naglasio da će Srbija nastaviti da ispunjava evropsku agendu.

On je izrazio očekivanje da će EU uložiti dodatne napore kako bi Prištinu naveli da povuku jednostrane poteze kojim dovode u opasnost mir i stabilnost u regionu i rizikuju eskalaciju sukoba.

Predsednik Vučić je istakao da će Srbija nastaviti da intenzivno radi na ispunjavanju evropske agende, sa ciljem bržeg napretka na putu ka članstvu ka EU.

Ambasador Fabrici je podsetio na stav visoke predstavnice EU o povećanju taksi, koje predstavljaju kršenje CEFTA sporazuma i protivne su duhu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, kao i potrebi da se one što pre povuku.

On je istakao potrebu da se nastavi rad na održavanju mira i stabilnosti u regionu, i na putu pridruživanja Evropskoj uniji, navodi se u saopštenju Pres službe predsednika Srbije.

On je takođe naglasio da probleme treba rešavati na miran i racionalan način, kroz dijalog koji je Evropska unija posvećena da olakša.

Broj komentara: 3

Ivan  28. 11. 2018. | 18:14
Dobra i uspesna politika SNS-a, Vlade Republike Srbije i predsednika Vucica zasluzna je za ovakav polozaj Srbije u Evropi.
Dejan  28. 11. 2018. | 18:59
Pomoc i podrska Srbiji. Narediti i naterati siptare da ovakve sramne odluke povuku i da sevomoguci normalan zivot srbima na kim. Jer drugacije srbija nema sa kim da nastavi dogovore
Ana  28. 11. 2018. | 20:06
Put Srbije je put ka EU. Od Fabricija ocekujem oda sagleda situaciju i adekvatno odreaguje prema jednostranom i ostrascenom uvodjenju taksi Srbiji od strane Prištine