Vučić: Nećemo izvoziti u Rusiju, ali joj nećemo uvesti sankcije

Izvor: Vesti-online.com, 22.Avg.2014, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Nećemo izvoziti u Rusiju, ali joj nećemo uvesti sankcije

Objašnjeno...Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će Srbija poštovati volju i preporuke koje je dobila od Evropske unije kada je u pitanju izvoz robe na rusko tržište, ali da neće uvesti sankcije Ruskoj Federaciji.

Srbija će poštovati volju i preporuke koje je dobila od Evropske unije: Vučić

 

"Građani Srbije treba da budu mirni i spokojni, jer iako se >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Srbija nalazi u teškoj političkoj situaciji, ona nije ničim ugrožena", rekao je Vučić i dodao da je pre dva dana dobio preporuku od zamenika šefa Delegacije EU u Srbiji Oskara Benedikta u kojem se Vladi Srbije preporučuje da se uzdrži od upotrebe novih mera kojima bi podsticala izvoz na rusko tržište i na taj način zamenila izvoz zemalja EU.

 

"Nema potreba da Srbija daje dodatne subvencije na izvoz u Rusiju, poštovaćemo volju EU, jer je članstvo naš strateški interes i to je nešto za šta su ljudi borili", kazao je Vučić.

 

Vučić je naglasio da će Srbija šititi svoj interes, da nema nikave veze sa sukobom u Ukrajini istakavši da vodi politiku mira.

"Istovremeno Srbija neće uvesti Srbiji sankcije Ruskoj Federaciji, to je politika koju sam lično predstavimo", naglasio je Vučić.

 

Dačić izričit: Nema sankcija za Rusiju

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Vučić: Poštovaćemo volju EU!

Izvor: Vesti-online.com, 22.Avg.2014

Objašnjeno..Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će Srbija poštovati volju i preporuke koje je dobila od Evropske unije kada je u pitanju izvoz robe na rusko tržište, ali da neće uvesti sankcije Ruskoj Federaciji. ..Srbija će poštovati volju i preporuke koje je dobila od Evropske...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.