Vučić: Jedini princip koji važi u svetu je - nema principa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Maj.2022, 07:42

Vučić: Jedini princip koji važi u svetu je - nema principa

Nemamo mnogo toga u našim rukama, osim što ćemo da se borimo na međunarodnoj sceni za dalje povlačenje priznanja tzv. Kosova, za ozbiljan i odgovoran pristup Srbije, poručio je iz Brisela predsednik Srbije Aleksandar Vučić povodom potvrde da će danas Priština podneti zahtev za prijem u Savet Evrope.

Na pitanje novinara da li je naša pozicija otežana, te da li mu je neko iz EU rekao da će Ukrajina možda dobiti status kandidata po principu kiparskog modela, dok >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u slučaju Srbije to "nisu dozvoljavali ni da se pomene", Vučić je rekao da Srbija Ukrajini želi sve najbolje, ali se danas u svetu jasno vidi da jedini princip koji važi, jeste da - nema principa.

Podsetio je da je Srbija još pre 72 dana usvojila zaključke Saveta za nacionalnu bezbednost, i jedina je zemlja koja se 72 dana u potpunosti drži te politike. Kod nas odluke nešto znače, kazao je Vučić.

"Ukrajini želimo sve najbolje, to su nam prijatelji, a principi…gde gde god da pogledate, na koju god stranu sveta, jasno shvatite da postoji samo jedan princip - da nema principa. Samo se Srbija drži principa", rekao je Vučić.

Kako kaže, kada pita o teritorijalnom integritetu Srbije, kada se već govori o teritorijalnom integritetu Ukrajine, naiđe na zid i odgovor da su sada druga vremena, a kada se kaže da i Putin spominje genocid u Donbasu, sledi odgovor "nemoj da pominješ Putina".

"Besmisleno je pričati o principima. Moramo u Srbiji da razumemo da je važno da se držimo morala u donošenju odluka, ali da mislimo da ćemo zbog toga da pobedimo - ne. Do sada se pokazalo da gola sila i kršenje principa imaju prednost u odnosu na poštovanje prava i normi međunarodnog javnog prava", rekao je Vučić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Koalicija NADA: Obnoviti lobiranje za povlačenje priznanja Kosova

Izvor: Beta, 12.Maj.2022

Koalicija NADA je danas tražila da Srbija "ponovo pokrene diplomatsku borbu za povlačenje priznanja secesije Kosova".Ta koalicija koju čine Demokratska stranka Srbije (DSS), Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) Vojislava Mihailovića i 25 udruženja, u saopštenju je navela da to treba da bude odgovor...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.