Vlada Severne Makedonije: Mali šengen jedinstvena mogućnost za region

Izvor: RTS, 27.Sep.2019, 18:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada Severne Makedonije: "Mali šengen" jedinstvena mogućnost za region

Vlada Republike Severne Makedonije podržava ideju predsednika Srbije Aleksandra Vučića o ukidanju ekonomskih barijera između Srbije, Severne Makedonije i Albanije i vide to kao jedinstvenu mogućnost da se intenzivira međusobno povezivanje i ubrza integracija regiona u EU.
Ta inicijativa će uticati na brži i nesmetani protok ljudi, robe i usluga, smanjenje troškova privrednika i građana, povećanje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << izvoza, kao i razvoj turističkog potencijala, objašnjavaju iz vlade Severne Makedonije na pitanje Tanjuga o spremnosti da podrže ideju o formiranju "malog šengena" za nastup prema trećim tržištima.

Ekonomija ne poznaje granice, ona ruši barijere, a region ranije prepoznatljiv kao "bure baruta" danas otvara more mogućnost za bolji život građana, navode iz vlade Severne Makedonije.
Dodaju da "svi zajedno imamo obavezu prema našim građanima, da obezbedimo mostove za brzo kretanje i saradnju".
Mobilnost i dinamična komunikacija su karakteristike 21. veka, a danas one postaju karakteristike i našeg regiona, navodi se, uz ocenu da je Vlada Republike Severne Makedonije posvećena regionalnim inicijativama koje doprinose povezivanju i umrežavanju Zapadnog Balkana u cilju bržeg razvoja regiona.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.