VERBALNA ŠAMARČINA ZA LAŽNU DRŽAVU! Populizam, nacionalizam, etničko rivalstvo.. Eskobar uputio poruku od koje će Prištinu zaboleti glava

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jul.2023, 19:17

VERBALNA ŠAMARČINA ZA LAŽNU DRŽAVU! "Populizam, nacionalizam, etničko rivalstvo.." Eskobar uputio poruku od koje će Prištinu zaboleti glava

Oštra poruka Eskobara.

Sve pozitivno što se desilo u poslednjoj generaciji potiče od američko-evropske saradnje, poručio je na Forumu u Dubrovniku specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar, odgovarajući tako ministarki spoljnih poslova Kosova Doniki Gervali koja je rekla da je EU bez SAD i NATO "tigar od papira" i da bez njih ne može da obezbedi mir u Evropi.

Eskobar >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je, takođe, Kosovo uvrstio na listu država regiona sa populističkim vođstvom, prenela je Koha.

On je "podelio" zemlje Zapadnog Balkana u dve grupe, a Kosovo uvrstio među one koje imaju lidere koji veruju da su populizam, nacionalizam i etnička rivalstva put napred.

Kako je dodao, na jednoj strani su zemlje članice EU kao stabilne, koje doprinose regionalnoj stabilnosti i druge koje se suočavaju sa sopstvenim izazovima.

- Bio sam optimista da će nam fantastična ekonomska prilika omogućiti da rešimo politička pitanja. Region je podeljen na dva pojasa, jedan sa zemljama NATO-a koje su mnogo stabilnije, doprinose regionalnoj stabilnosti i krenule su put evropskih integracija, a drugi koji troši pažnju i resurse drugih u regionu dok se bore sa sopstvenim izazovima - rekao je Eskobar.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

"LOGIKA DIPLOMATSKE ČAJANKE" Poslanik Tačijeve stranke: Nezamislivo da je Kosovo sada protivnik Zapada, a Srbija partner

Izvor: Blic, 09.Jul.2023, 10:41

Poslanik Demokratske partije Kosova Enver Hodžaj rekao je danas, da je nezamislivo da se Kosovo na međunarodnim konferencijama pojavljuje kao protivnik Zapada. On je to poručio reagujući na izjavu ministarke spoljnih poslova Donike Gervale da je EU "tigar od papira" i ne može da obezbedi mir u Evropi.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.