Upozorenje obaveštajaca na mogući terorizam u prestonicama EU, Beč pojačao mere bezbednosti

Izvor: Večernje novosti, 26.Dec.2015, 22:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Upozorenje obaveštajaca na mogući terorizam u prestonicama EU, Beč pojačao mere bezbednosti

Austrijska policija je saopštila da je niz evropskih prestonica dobio upozorenja od obaveštajnih službi o mogućim terorističkim napadima uoči Nove godine, prenela je agencija Rojters.Agencija navodi da bi teroristički napadi mogli da budu izvedeni uz upotrebu vatrenog oružja i eksploziva. „Navedeno je nekoliko mogućih imena potencijalnih zločinaca, to je provereno. Istraga zasnovana na ovim proverama za sada nije donela konkretne rezultate“, saopštila je bečka policija. U saopštenju >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << nije precizirano o kojim je gradovima reč. Navedeno je i da policija ne samo da pojačano prati mesta masovnih događaja i saobraćajne ulaze nego i intezivnije proverava građane. Učestala je provera predmeta u kojima bi se mogle preneti eksplozivne naprave (prazni koferi, torbe ili okviri za bicikle). Policija poziva građane da imaju razumevanja za pojačane mere bezbednosti i kontrole. BEČ:POLICIJA POJAČALA MERE BEZBEDNOSTI ZBOG PRETNjI Policija u Beču saopštila je danas da je pojačala mere bezbednosti nakon upozorenja koje je dobilo nekoliko evropskih prestonica u vezi mogućeg napada u periodu između Božića i Nove godine. Bečka policija je saopštila da je dobila dojavu od neimenovane "prijateljske" obaveštajne službe uoči Božića, prenosi AP. U saopštenju se dodaje da su austrijske vlasti takođe dobile nekoliko imena potencijalnih napadača, ali istraga u tom smislu nije do sada dala "konkretne rezultate". Portparol policije Kristof Pelci rekao je za austrijsku agenciju APA da nema konkretne pretnje po neko određeno mesto. Iz predostrožnosti su ipak pojačane mere nadzora na mestima gde se očekuje okupljanje većeg broja ljudi.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Evropi prete teroristički napadi uoči Nove godine

Izvor: Vesti-online.com, 26.Dec.2015

Austrijska policija je saopštila da je niz evropskih prestonica dobilo upozorenja od obaveštajnih službi o mogućim terorističkim napadima uoči Nove godine, prenela je agencija Rojters...Agencija navodi da bi teroristički napadi mogli da budu izvedeni uz upotrebu vatrenog oružja i eksploziva...-...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.