Unapređenje saradnje Vojvodine sa županijom Čongrad

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Nov.2017, 21:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Unapređenje saradnje Vojvodine sa županijom Čongrad

Čongrad u Mađarskoj i potpredsednicom Skupštine evropskih regiona (AER) zaduženom za proširenje i EU, Anom Mađar i saglasili se o unapređenju saradnje.

Na sastanku je ocenjeno da je dosadašnja saradnja pokrajinskih sekretarijata i županije Čongrad izuzetno uspešna te da su odobreni projekti koji se finansiraju iz fondova Evropske unije, imali konkretne rezultate na dobrobit građana Vojvodine i županije Čongrad, saopštila je Pokrajisnka vlada.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Sagovornici su se saglasili da postoji prostor za intenziviranje saradnje i podršku u kandidaturi novih projekata, navodeći pitanja inovativnih pristupa u poljoprivredi, podršku malim i srednjim preduzećima, projekte putne infrastrukture i saradnju putem evro-regionalne agencije DKMT za projektnu dokumentaciju izgradnje železnice koja će povezati susedna mesta s obe strane granice između Mađarske i Srbije.

Važna tema razgovora bila je i primena obnovljivih izvora energije, biomase te razmatranje mogućeg formiranja zajedničkog energetskog budžeta i sprovođenje principa energetske efikasnosti.

Potpredsednica županije Čongrad kao važnu projektnu inicijativu istakla je ponovno uvođenje gajenja industrijske kudelje, koja je ranije u tekstilnoj industriji imala dugu tradiciju, naglasivši da bi se kandidovanjem složenog projekta, kudelja koristila u inovativnoj industriji, auto-industriji te kao bioenergent.

Pokrajinski sekretari i potpredsednica Skupštine Čongrada, sastali se u okviru međunarodne konferencije„Biomasa - potencijal za rast", koja se danas održava u Novom Sadu, povodom nastavka skupštinske saradnje između AP Vojvodine i županije Čongrad te proširenja saradnje na druge pokrajinske sekretarijate.

Sastanak sa potpredsednicom Mađar, održali su pokrajinski sekretar za regionalni razvoj međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić, sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine, Vladimir Galić, sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Vuk Radojević i pokrajinski sekretar za energetiku građevinarstvo i saobraćaj Nenad Grbić.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.