UKRAJINA I JERMENIJA IZDALE SRBIJU: Sramota - prijava lažne države za članstvo u Savet Evrope prosleđena u dalju proceduru

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Apr.2023, 16:44

UKRAJINA I JERMENIJA IZDALE SRBIJU: Sramota - prijava lažne države za članstvo u Savet Evrope prosleđena u dalju proceduru

Prihvaćena prijava tzv. Kosova za članstvo u Savet Evrope

Kako saznajemo, na današnjoj sednici Komiteta ministara Saveta Evrope odlučeno je da se aplikacija tzv. Kosova za prijem u SE prosledi Parlamentarnoj skupštini, a protiv ovog predloga glasali su Rumunija, Španija, Kipar, Azerbejdžan, Gruzija, Mađarska i Srbija.

Od petorke iz EU koja ne priznaje lažnu državu uzdržani su bili >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Slovačka i Grčka, ali je interesantno da je među tim zemljama i Ukrajina čiji je teritorijalni integritet zvanični Beograd branio tokom glasanja u svim međunarodnim formumima, uključujući i Generalnu skupštinu UN. Time je vlast u Kijevu praktično oslobodila našu Vladu bilo kakvih obzira prema njima, jer se ovo tumači kao nimalo prijateljski gest Ukrajinaca koji za razilku od nas nisu ispoštovali privrženost međunarodnom pravu.

Iz diplomatskih izvora saznajemo da su za prijem tzv. Kosova u SE glasale i Crna Gora i Jermenija, čime su izdale našu zemlju i direktno stale uz vlast u Prištini.

Šefica misije Srbije u Savetu Evrope Aleksandra Đurović potvrdila je da je zahtev Kosova za prijem u ovu organizaciju prosleđen u dalju proceduru u Parlamentarnu skupštinu.

I ministarka spoljnih poslova lažne države Donika Gervala saopštila je da je Ministarski komitet Saveta Evrope, koji predstavlja 46 država članica, na vanrednoj sednici, sa više od 2/3 glasova, doneo odluku da prosledi Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope zahtev za članstvo Kosova u ovoj organizaciji.

- Ministarski komitet Saveta Evrope, koji predstavlja 46 država članica, na vanrednom zasedanju, sa više od 2/3 glasova, upravo je doneo odluku da se Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope prosledi zahtev za članstvo Republike Kosovo - napisala je Gervala.

Podsećamo, nakon što je Kosovo dobilo dvotrećinsku većinu u Komitetu ministara Saveta Evrope, zahtev se prosleđuje Parlamentarnoj skupštini.

Potencijalna članica mora ispunjavati kriterijume Saveta Evrope u domenu demokratije, poštovanja ljudskih prava i vladavine prava. Proces usklađivanja sa standardima Saveta Evrope kontrolišu poslanici Parlamentarne skupštine.

Ukoliko na kraju tog procesa zemlja koja aplicira za članstvo dobije dvotrećinsku većinu glasova i u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope, zahtev se vraća Komitetu ministara na konačnu potvrdu.
Pogledaj vesti o: Grčka,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

CRNA GORA ARMIRALA TEMELJE ANTISRPSKE POLITIKE: Podgorica glasala za prijem lažne države u Savet Evrope

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Apr.2023

Ovakav scenario mogao se i naslutiti tek što je Milatović otpio pobednički šampanjac...Da se suštinski ništa neće promeniti u odnosu zvanične Podgorice prema Srbiji, ni po odlasku Mila Đukanovića sa vlasti, potvrdilo je i današnje glasanje na sednici Komiteta ministara Saveta Evrope, na kojoj...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.