CRNA GORA ARMIRALA TEMELJE ANTISRPSKE POLITIKE: Podgorica glasala za prijem lažne države u Savet Evrope

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Apr.2023, 17:15

CRNA GORA ARMIRALA TEMELJE ANTISRPSKE POLITIKE: Podgorica glasala za prijem lažne države u Savet Evrope

Ovakav scenario mogao se i naslutiti tek što je Milatović otpio pobednički šampanjac.

Da se suštinski ništa neće promeniti u odnosu zvanične Podgorice prema Srbiji, ni po odlasku Mila Đukanovića sa vlasti, potvrdilo je i današnje glasanje na sednici Komiteta ministara Saveta Evrope, na kojoj je odlučeno da se aplikacija tzv. Kosova za prijem u ovu organizaciju prosledi Parlamentarnoj skupštini.

Naime, delegacija Crne Gore glasala >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je za kandidaturu lažne države, čime su samo armirani antisrpski temelji crnogorske politike, koje je postavio nedavno poraženi trodecenijski vladar Montenegra.

Iako je njegov naslednik u liku Jakova Milatovića seo u vilu "Gorica" najviše zahvaljujući glasovima srpskog naroda, novoj nomenklaturi u Podgorici to nije predstavljalo nikakvu prepreku da se svrsta na stranu protivnika Srbije.

Uostalom, ovakav scenario mogao se i naslutiti tek što je Milatović otpio pobednički šampanjac.

Naime, odmah po izbornom trijumfu, a na pitanje kakav će njegov odnos biti prema odluci crnogorske vlade da prizna nezavisnost Kosova, odgovorio je da je to za njega "završena priča".
Pogledaj vesti o: Milo Đukanović,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jovanović (NS): Kosovo u SE posledica Vučićevog prihvatanja francusko-nemačkog sporazuma

Izvor: Beta, 24.Apr.2023

Poslanik i portparol Narodne stranke, Stefan Jovanović, izjavio je danas u Strazburu da je odluka Komiteta ministara Saveta Evrope (SE) da prihvati kandidaturu samoproglašenog "Kosova" za prijem u tu organizaciju posledica sprovođenja "francusko-nemačkog" plana, koji je usmeno prihvatio predsednik...

Nastavak na Beta...

Podgorica podržala odluku Komiteta SE o prijemu Kosova

Izvor: Danas, 24.Apr.2023

Crna Gora je danas glasala za odluku Komiteta ministara Saveta Evrope (SE) za prijem Kosova u tu panevropsku organizaciju, što je iz prosrpskog Demokratskog fronta (DF) ocenjeno kao "teroristički akt države".

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.