Jovanović (NS): Kosovo u SE posledica Vučićevog prihvatanja francusko-nemačkog sporazuma

Izvor: Beta, 24.Apr.2023, 17:15

Jovanović (NS): Kosovo u SE posledica Vučićevog prihvatanja francusko-nemačkog sporazuma

Poslanik i portparol Narodne stranke, Stefan Jovanović, izjavio je danas u Strazburu da je odluka Komiteta ministara Saveta Evrope (SE) da prihvati kandidaturu samoproglašenog "Kosova" za prijem u tu organizaciju posledica sprovođenja "francusko-nemačkog" plana, koji je usmeno prihvatio predsednik Srbije Aleksandar Vučić i time "očigledno naneo veliku štetu nacionalnim interesima"."Dalje sprovođenje tog plana mora biti zaustavljeno dok ne bude počinjena nepopravljiva šteta po nacionalne interese Srbije i dok 'Kosovo' ne postane član UN, a jedini način da to zaustavimo je referendum o odbacivanju francusko-nemačkog sporazuma", rekao je Jovanović koji u Strazburu učestvuje ne sednici Parlamentarne skupštine Saveta Evrope.Jovanović je naveo da je vlast u Prištini 2008. godine jednostranim aktom secesije grubo prekršila Ustav Srbije i Rezoluciju 1244 Saveta bezbednosti UN."Pritom njihova loša praksa nepoštovanja osnovnih ljudskih prava i vladavine prava je u oštroj suprotnosti s njihovom željom da se učlane u Savet Evrope", rekao je Jovanović."Srbi na Kosovu i Metohiji postali su najugroženija etnička grupa u Evropi i to pod budnim okom secesionističkih vlasti u Prištini", rekao je Jovanović.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Kandidatura Srbije

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Opozicija o kandidaturi Kosova za SE: Vlast u Beogradu je saučesnik

Izvor: Radio 021, 24.Apr.2023

Poslanik Narodne stranke Stefan Jovanović izjavio je da je odluka Komiteta ministara Saveta Evrope da prihvati kandidaturu Kosova za članstvo posledica sprovođenja francusko-nemačkog plana.

Nastavak na Radio 021...

Stefan Jovanović: Snažnom inicijativom u SE možemo poboljšati poziciju po pitanju Kosova

Izvor: Beta, 25.Apr.2023, 16:11

 Poslanik i portparol Narodne stranke Stefan Jovanović izjavio je danas u Strazburu da bi Kosovo posle prijema u Savet Evrope (SE), u narednih nekoliko meseci moglo da uđe i u Unesko i druge međunarodne organizacije ako građani na referendumu ne odbace francusko-nemački sporazum."Odluka o pokretanju...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.