Stano: EU spremna da pomogne organizaciju izbora 3. aprila

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Feb.2022, 18:58

Stano: EU spremna da pomogne organizaciju izbora 3. aprila

Portparol Evropske unije Peter Stano izjavio je da je EU spremna da predstavi mogućnosti za glasanje kosovskih Srba na izborima 3. aprila, koje bi bile u skladu sa evropskom praksom, prenosi Kosovo pres.

Stano, međutim, navodi da dve strane moraju da se dogovore po ovom pitanju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << a podseća i da je to poručio specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak tokom posete KiM i Srbiji, prenosi Kosovo onlajn.

"Na obe strane je da se uključe u pregovore i pronađu neophodan konsenzus. EU je spremna da olakša i ponudi ideje u skladu sa evropskom praksom, ali na kraju odgovornost za postizanje sporazuma leži na obe strane. Specijalni predstavnik EU Lajčak je to vrlo jasno stavio do znanja svojim kolegama tokom svoje nedavne posete Prištini", izjavio je Stano za Kosovo pres.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"EU spremna da pomogne organizaciju izbora 3. aprila"

Izvor: B92, 19.Feb.2022

Portparol Evropske unije Peter Stano izjavio je da je EU spremna da predstavi mogućnosti za glasanje kosovskih Srba na izborima 3. aprila...Prema njegovim rečima, izbori su u skladu sa evropskom praksom, prenosi Kosovo pres...Stano, međutim, navodi da dve strane moraju da se dogovore po ovom pitanju,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.