Srpska lista: EU promoter oduzimanja prava Srbima na Kosmetu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Dec.2019, 09:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpska lista: EU promoter oduzimanja prava Srbima na Kosmetu

Srpski narod je prenerazila vest da Evropska unija podržava uvođenje verbalnog delikta i zabranu slobode govora Srbima na Kosovu i Metohiji, te pruža podršku neosnovanim optužnicama protiv člana predsedništva Srpske liste Ivana Todosijevića, navodi Srpska lista sinoć u saopštenju koje je dostavila medijima.

Reagujući na ocenu briselske administracije koju prenosi Gazeta ekspres, a prema kojoj je neprihvatljiva >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << izjava predsednika Srbije da je "masakr u Račku izmišljotina Vilijema Vokera, Srpska lista zamera Evropskoj uniji da je pasivna kada je u pitanju osuda zločina počinjenih nad Srbima, ali i u vezi s kršenjem CEFTA sporazuma i drugih sporazuma, ocenivši da se "EU pokazala kao glasni promoter oduzimanja prava Srbima na Kosmetu".

"Umesto da najstrašnije osudi uvođenje verbalnog delikta u 21. veku, istog onog krivičnog dela koje su na Zapadu ismevali i kritikovali kada bi govorili o diktaturama, evropski činovnici pružaju alibi i podršku neosnovanim optužnicama i institucionalnom nasilju koje Priština vrši nad časnim i porodičnim Srbima", navodi SL.

U saopštenju SL poručuje da će srpski narod uvek podržavati istinske evropske vrednosti, ali ne i "licemerje koje nam serviraju neki činovnici u ime Evropske unije".

Ne treba zaboraviti da nas ovakvo delovanje ne iznenađuje, posebno imajući u vidu podatak da je Euleksova misija redom zatvorila sve istrage zločina nad Srbima, pa čak i u slučaju zverskih ubistava srpske dece na reci Bistrici, navodi SL u saopštenju, uz poruku Evropskoj uniji da su Srbi slobodarski narod i da nikad nisu klečani ni pred KiM.

Ivan Todosijević je pred osnovnim sudom u Prištini osuđen nepravosnažno na dve godine zatvora zbog toga što je rekao da je zločin u Račku izmišljen.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.