Skot: EU i SAD ujedinjene – ukinuti tarife

Izvor: RTS, 04.Dec.2018, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skot: EU i SAD ujedinjene – ukinuti tarife

Američki ambasador Kajl Skot poručio je da su SAD i EU ujedinjene u uverenju da tarife treba ukinuti.
Kajl Skot je danas razgovarao s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, koji ga je zamolio da SAD iskoriste svoj politički uticaj i upozore Prištinu da svojim potezima ugrožava mir i stabilnost u regionu.

"Normalizacija odnosa između Srbije i Kosova je jedini put ka stabilnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i prosperitetu. Potrebne su mirne glave i hrabro vođstvo. SAD i EU su ujedinjene u uverenju da tarife treba ukinuti", naveo je Skot na Tviteru.
Najavu formiranja kosovske vojske, što Srbija vidi kao novu opasnu meru na štetu bezbednosti i stabilnosti, nije komentarisao.
Sa Vučićem su danas razgovarali i ambasadori Kine i Rusije. Aleksandar Čepurin je potom prištinske carine na uvoz robe iz Srbije nazvao farsom, dodavši da bi njihove posledice mogle biti brojne.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Skot: EU i SAD ujedinjene u uverenju da tarife treba ukinuti

Izvor: Večernje novosti, 04.Dec.2018

Normalizacija odnosa između Srbije i Kosova je jedini put ka stabilnosti i prosperitetu. Potrebne su mirne glave i hrabro vođstvo. SAD i EU su ujedinjene u uverenju da tarife treba ukinuti, naveo je Skot Američki ambasador Kajl Skot istakao je da su SAD i EU ujedinjene u uverenju...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.