Selaković: Sa Kurtijem nije bilo dijaloga i verovatno ga neće ni biti

Izvor: Beta, 30.Jan.2022, 10:31

Selaković: Sa Kurtijem nije bilo dijaloga i verovatno ga neće ni biti

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković izjavio je danas da dijaloga Beograda i Prištine nije bilo otkad je Aljbin Kurti na čelu kosovske vlade, i da ga verovatno neće ni biti.Selaković je za RTS rekao da će centralna tema razgovora sa izaslanikom američkog Stejt departmenta Gabrijelom Eskobarom i specijalnim predstavnikom EU Miroslavom Lajčakom iduće nedelje biti pitanje dijaloga Beograda i Prištine i sve što opterećuje te odnose na putu normalizacije."Naša pozicija i ono što se ne menja je to da smo uvek spremni da sednemo za pregovarački sto i da razgovaramo. Očigledno nam je da otkad je Kurti u Prištini i otkad se on pita, da nije bilo dijaloga i da ga verovatno neće biti, dok god on odlučuje", rekao je Selaković).On je ponovio da je Beograd odmerava svoje poteze i mudro donosi odluke, a posvećen je dijalogu i očuvanje mira, stabilnosti i interesa na Kosovu je prioritet.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Selaković: Sa Kurtijem nije bilo dijaloga i verovatno ga neće ni biti

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Jan.2022

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković izjavio je danas da dijaloga Beograda i Prištine nije bilo otkad je Aljbin Kurti na čelu kosovske vlade, i da ga verovatno neće ni biti.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Selaković: Dijaloga verovatno neće biti dok je Kurti u Prištini

Izvor: VOA, 30.Jan.2022

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković ponovio je da je Beograd posvećen dijalogu s Prištinom i da mu je prioritet očuvanje mira i stabilnosti na Kosovu i Metohiji, ali da "otkako je Aljbin Kurti na čelu kosovske vlade dijaloga nema i verovatno ga neće biti". Selaković je je za RTS...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.