Petković: Kurti mi godinu dana protivno svim sporazumima zabranjuju ulazak na KiM

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Maj.2024, 10:33

Petković: Kurti mi godinu dana protivno svim sporazumima zabranjuju ulazak na KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je danas da ga već godinu dana prištinski režim na čelu sa privremenim premijerom Aljbinom Kurtijem sprečava da poseti prostor Kosova i Metohije protivno svim sporazumima, a posebno sporazumu o zvaničnim posetama.
"Ja sam svoju posetu najavio na vreme, u skladu sa svim procedurama, iako smo nedavno u Briselu ponovo pokrenuli to pitanje. Zaista je neodrživo da na takav način Kurti krši sporazum o zvaničnim posetama. Ponovo su se oglušili o sve dogovore i na jedan odvratni način mi ponovo zabranili ulazak na prostor Kosova i Metohije", rekao je Petković za TV Pink povodom zabrane da za Vaskrs prisustvuje ponoćnoj liturgiji u manastiru Visoki...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Petković: Bez objašnjenja mi zabranjeno da odem na Kosovo, ali ono nikad neće biti država

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Maj.2024

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da mu je Priština bez objašnjenja zabranila da ode na Kosovo, iako je poseta imali verski karakter, kako bi on sa Srbima bio na ponoćnoj uskršnoj liturgiji u manastiru Gračanica.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.