Sankcije protiv ruske nafte biće uvođene fazno

Izvor: Capital.ba, 31.Maj.2022, 14:02

Sankcije protiv ruske nafte biće uvođene fazno

FOTO: Agencije BRISEL – Sankcije EU protiv pomorskog uvoza ruske nafte biće uvođene fazno u periodu od šest mjeseci za sirovu naftu i osam mjeseci za naftne prerađevine, izjavio je danas portparol Evropske komisije. Ovaj vremenski plan stupiće na snagu kada sankcije budu i formalno usvojene, a ambasadori zemalja EU planiraju da to urade ove sedmice, nakon principijelnog dogovora lidera Unije o sankcijama na jučerašnjem >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << samitu. Vremenski raspored će pratiti rokove koje je predočila Evropska komisija kada je predložila embargo na naftu ranije ovog mjeseca.   Srna Чланак Sankcije protiv ruske nafte biće uvođene fazno се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

EK dobila mandat da odredi gornju cenu za ruski gas; Za prekid zavisnosti EU od ruskog gasa 300 milijardi evra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Maj.2022

Evropska komisija je dobila pun mandat da postavi ograničenje cene na uvoz gasa iz Rusije, rekao je danas italijanski premijer Mario Dragi..."Komisija je dobila mandat da ispita koja je gornja granica cene za gas", kazao je Dragi novinarima u Briselu nakon završetka sastanka lidera EU, preneo je Rojters...On...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.