Pristupanje EU: Iznuđeno fingiranje reformi

Izvor: EurActiv Srbija, 06.Jun.2016, 14:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pristupanje EU: Iznuđeno fingiranje reformi

Kriterijumi za članstvo u EU rastu zbog upliva zahteva zemalja članica, a kandidati u nedostatku kapaciteta fingiraju reforme, ukazao je 6. juna hrvatski analitičar Dejan Jović, koji je bio savetnik nekadašnjeg predsednika Hrvatske Ive Josipovića. Blokiranje pregovora zbog bilateralnih pitanja dodatni je problem, a u slučaju Srbije najveći problem biće status Kosova, smatra on. Šefica pregovaračkog tima Srbije za pristupne pregovore Tanja Miščević rekla je da je Srbija utvrdila moguće bilateralne probleme, i da se sada prelazi na njihovo sistemsko rešavanje.
Opširnije...
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Kandidatura Srbije,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

Miščević: Vreme da se krene na sistemski način u rešavanje problema

Izvor: Beta Video, 06.Jun.2016

BEOGRAD - Šefica pregovaračkog tima Tanja Miščević rekla je i da je sada vreme da se krene na sistemski način u rešavanje problema kroz bilateralne komisije. (CH4)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.