Jović: Hrvatska se povukla pred ostatkom Unije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Jun.2016, 12:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jović: Hrvatska se povukla pred ostatkom Unije

Bivši savetnik predsednika Hrvatske Dejan Jović ocenio je danas u Beogradu da je Hrvatska povukla blokadu Srbije u pregovaračkom procesu priključenja EU zato što se našla nasuprot drugih 27 članica.

"To nije jednostavna pozicija, naročito ako ste nova zemlja, ako vam je vlada tako slaba...", kazao je Jović novinarima.

Jović, koji je univerzitetski profesor, smatra, međutim da će za Srbiju na putu evropskih integracija biti Kosovo, a ne Hrvatska. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

On je na skupu "Uloga država članica u procesu pregovora o članstvu - Igra mačke i miša" u Beogradu, kazao i da veruje da deblokada poglavlja 23 nije, kako je naveo, kraj priče.

"Meni se čini da sledi niz sličnih postupaka, možda ne samo od Hrvatske", kazao je Jović uz napmenu da je sam proceš ulaženja u EU dugotrajan I frustrirajući.

Dodao je da bilateralna uslovljavanja nisu nova stvar, podsetivši i da je Francuska dugo otežava evropski put Velikoj Britaniji.

Bivši savetnik predsednika Hrvatske je naveo i da je na putu ka EU potrebna strategija, i da je neophodno naći zemlje na koje se kandidati mogu osloniti. Za Hrvatsku, inače, najmlađu članicu EU, je to bila Nemačka, zatim Austrija, kao i neke male zemlje...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Jović: Kosovo, a ne Hrvatska biće glavna prepreka članstvu Srbije u EU

Izvor: SEEbiz.eu, 06.Jun.2016

BEOGRAD - Bivši savetnik predsednika Hrvatske Dejan Jović ocenio je danas u Beogradu da je Hrvatska povukla blokadu Srbije u pregovaračkom procesu priključenja EU zato što se našla nasuprot drugih 27 članica..."To nije jednostavna pozicija, naročito ako ste nova zemlja, ako vam je vlada tako...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.