Izvor: RTS, 19.Okt.2021, 13:32

Posmatračka misija EU: Izbori bili dobro organizovani, propusti na severu KiM

Šef posmatračke misije Evropske unije na lokalnim izborima na Kosovu I Metohiji Lukas Mandl, izjavio je da su izbori bili dobro organizovani, ali da je "bilo i propusta, poput nedostatka političke slobode u srpskim sredinama na severu".
"Izbori su bili dobro organizovani i pravila su poštovana tokom kampanje. Na severu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je konkurencija bila ograničena. Posmatrači EU posetili su oko 400 biračkih mesta. Zabeleženo je nekoliko slučajeva potpomaganja glasanja i problema sa rokom za podnošenje dokumenata", rekoa je Mandl na konferenciji za medije u Prištini.

Tvrdi da je "Srpska lista monopolizovala politički život Srba i da je bilo slučajeva zastrašivanja i pritiska kandidata Srpske liste".
"U nekoliko slučajeva je zabeleženo da su birači imali istekla dokumenta. Uočili smo da je Srpska lista monopolizovala politički život Srba na Kosovu. Misija EU je u razgovoru sa građanima saznala da im je bilo prećeno i da su bili pod pritiskom od strane kandidata Srpske liste i njihovih aktivista", naveo je Mandl.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EU: Izbori dobro organizovani, na severu primećena kršenja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Okt.2021

Šef posmatračke misije EU na nedavno održanim lokalnim izborima na KIM Lukas Mandl, izjavio je danas da su izbori Na Kosovu bili dobro organizovani, uz tvrdnje da su kršenja primećena uglavnom na severu Kosova, gde je, kako tvrdi, politička sloboda bila ograničena...On je na konferenciji za novinare...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.