Poljski nacionalista: Bolje Arapi da osvoje Evropu nego da nas okupira EU i da šetaju gejevi

Izvor: Blic, 28.Sep.2017, 10:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poljski nacionalista: Bolje Arapi da osvoje Evropu nego da nas okupira EU i da šetaju gejevi

Lider poljskih radikalnih nacionalista, evroposlanik Januš Korvin-Mike izjavio je da više voli da Evropu okupiraju Arapi, jer ne bi bilo gej parada i "sekli bi glave ubicama", nego Evropsku uniju koja, kako je naveo, na sreću nema svoju vojsku jer da ima davno bi svima raspodelila izbeglice.

- Kada dođu muslimani, ne ove izbeglice nego pravi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << muslimani, ubicama će seći glave kako i treba, neće biti nikakvih parada ljubavi, jednakosti i tako dalje, nestaće porez na dodatu vrednosti i na primanja suprotan Kuranu. Više volim da budem pod arapskom okupacijom nego pod okupacijom EU - izjavio je poslanik Evropskog parlamenta Korvin-Mike poljskoj privatnoj televiziji Polsat.

Korvin-Mike, poznat po govoru mržnje i skandaloznim izjavama i u Poljskoj i u EP, zbog čega je i kažnjavan, upozorio je da je Španija 500 godina pod arapskom okupacijom cvetala, a sinoć je Polsatu izneo i najprostiji mogući efikasni način da se reši izbeglička kriza.

- U ovom trenutku nema izbegličkog problema. Problem u EU je izazvan time, što im je obećana socijalna pomoć. Jeste li primetili da su to sve sami muškarci? Svi oni iz Sirije, njihove porodice su u logorima za izbeglice u Turskoj a oni su došli u Evropu da uzmu socijalnu pomoć. Treba reći jasno da nikakve socijalne pomoći neće biti - predložio je Korvin-Mike.

Poljski evroposlanik ocenio je da EU ne može nikako da natera članice koje to ne žele da prime izbeglice u mehanizmu relokacije po nacionalnim kvotama.

- Evropska komisija nema vojsku i može samo da preti prstom. Ko ima vojsku taj ima vlast. Opasno je što (lider vladajuće poljske stranke Pravo i Pravda) Jaroslav Kačinjski već treći put zahteva da se formira jaka evropska armija. Kada bi postojala, već bi nam pritekla u 'bratsku' pomoć i morali bi te izbeglice da primimo - rekao je Korvin-Mike.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.