Poljska: Odlučne mere EU protiv Rusije u ponedeljak

Izvor: Vostok.rs, 23.Mar.2018, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poljska: Odlučne mere EU protiv Rusije u ponedeljak

Evropska unija će kao odgovor na trovanje ruskog obaveštajca Sergeja Skripalja najverovatnije u ponedeljak preduzeti zajedničke mere protiv Ruske Federacije, izjavio je premijer Poljske Mateuš Moravjecki.

"Vrlo je verovatno da ćemo u ponedeljak preduzeti zajedničku odlučnu akciju", rekao je Moravetski.


On nije precizirao o kakvim konkretnim merama je reč, ali je istakao da se radi o jednim te istim merama koje će sve članice EU preduzeti istovremeno. Odgovarajući na pitanje da li se mere odnose i na proterivanje ruskih diplomata, on je odgovorio da "se uzimaju u obzir sve opcije".



„Siguran sam da ćemo u ponedeljak preduzeti zajedničku akciju“, rekao je poljski premijer.


Nešto ranije je saopšteno da će EU povući na konsultacije svog ambasadora iz Rusije, a portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov izjavio je da Kremlj sa žaljenjem gleda na tu odluku.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.