Osmani: Srbija pokušava da destabilizuje situaciju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Sep.2021, 22:01

Osmani: Srbija pokušava da destabilizuje situaciju

Predsednica privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani ponovila je danas u razgovoru sa ambasadorima SAD i Nemačke u Prištini da "Srbija pokušava da destabilizuje situaciju" na administrativnim prelazima, što je, kako tvrdi, "nastavak rusko-srpskih napora da ponište dostignuća SAD-a, EU i NATO na Kosovu i u regionu".

Osmani je rekla da je odluka o "sprovođenju reciprociteta sa registarskim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tablicama" zakonita i da je sprovođenje te mere "u potpunom skladu sa Briselskim sporazumom, koji Srbija nije sprovodila“, prenosi RTK.

Prema njenim rečima, Priština "ni u jednom trenutku nema za cilj da eskalira situaciju".

Dodala je da je Priština posvećena održavanju reda i zakona, kao i "zaštiti svakog građanina".

Navela je i da prištinske institucije ostaju posvećene nastavku dijaloga, ali i da je neophodan "podjednak tretman strana".
Pogledaj vesti o: NATO,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Osmani opet kritikuje: "Srbija pokušava da destabilizuje situaciju" na administrativnim prelazima

Izvor: Blic, 28.Sep.2021

Predsednica privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani ponovila je danas u razgovoru sa ambasadorima SAD i Nemačke u Prištini da "Srbija pokušava da destabilizuje situaciju" na administrativnim prelazima, što je, kako tvrdi, "nastavak rusko-srpskih napora da ponište dostignuća SAD-a, EU...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.