Nastavak dijaloga Beograda i Prištine 24. januara

Izvor: Telegraf.rs, 19.Jan.2017, 20:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavak dijaloga Beograda i Prištine 24. januara

Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini pozvala je večeras Beograd i Prištinu na sastanak na visokom nivou 24. januara u Briselu u okviru dijaloga uz posredovanje EU.

- Razvoj događaja poslednjih nekoliko dana istakao je potrebu za povećanom posvećenošću i angažovanjem dve strane kroz dijalog - navodi se u saopštenju na sajtu Evropske službe za spoljne poslove.

Napredak u normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije ostaje od najvećeg značaja za obe strane, za Evropsku uniju i Zapadni Balkan u celini, ističe se u saopštenju visoke predstavnice.

(Telegraf.rs / Tanjug)


Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nastavak dijaloga Beograda i Prištine 24. januara

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 19.Jan.2017

Premijeri Srbije i Kosova treba da se sastanu u utorak 24. januara u Briselu u okviru nove runde dijaloga Beograda i Prištine. U saopštenju koje je večeras izdato u kabinetu visoke predstavnice EU Federike Mogerini navodi se da je šefica EU diplomatije pozvala dve strane na sastanak na najvišem...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Zabrinutost zbog rastuće zategnutosti na Z. Balkanu

Izvor: Beta, 20.Jan.2017, 15:42

U Evropskoj komisiji se smatra da je "neodgovorni i bezrazložni" incident s vozom izazvao zategnutost izmedju Beograda i Prištine, a Evropski parlament je odlučio da održi raspravu zbog "zabrinjavajućeg porasta napetosti" u regionu poslednjih nedelja.Zvaničnici u Evropskoj komisiji navode da je...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.