NBS: Nove projekcije o rastu BDP bolje od ranijih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Okt.2020, 12:06

NBS: Nove projekcije o rastu BDP bolje od ranijih

Rast bruto društvenog proizvoda Srbije za ovu godinu biće -1 odsto, što je povoljnije od ranije projekcije koja je govorila da će on biti -1,5 odsto, potvrdili su predstavnici Narodne banke Srbije na sastanku sa predstavnicima Evropske unije.

Kako je saopšteno iz NBS, oni su naveli i da će rezultati za treći kvartal ove godine biti bolji nego što se očekivalo.

Sastanak je održan u okviru Pododbora za ekonomska i finansijska pitanja.

Predstavnici >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << EU podsetili su da su otvorena i pregovaračka poglavlja 9 - Finansijske usluge i 17 - Ekonomska i monetarna politika, dakle oba poglavlja za koja je Narodna banka Srbije rukovodeća institucija.

Predstavnici NBS su ukazali i na ubrzan oporavak izvoza iz Srbije, koji je već u avgustu zabeležio predpandemijski nivo.

Naglašeno je i da je srpski bankarski sektor ovu krizu dočekao sa visokom likvidnošću i pokazateljima koji upućuju na njegovu visoku stabilnost i otpornost.

Tako je zahvaljujući proaktivnom pristupu NBS, učešće problematičnih kredita u Srbiji konstantno smanjivano i sada iznosi 3,5 odsto, što je najniži nivo od kada se ovaj pokazatelj prati.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EKONOMSKA STABILNOST SRBIJE: Nove projekcije o rastu BDP bolje od ranijih

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Okt.2020

Rast bruto društvenog proizvoda Srbije za ovu godinu biće -1 odsto, što je povoljnije od ranije projekcije koja je govorila da će on biti -1,5 odsto, potvrdili su predstavnici Narodne banke Srbije na sastanku sa predstavnicima Evropske unije..Kako je saopšteno iz NBS, oni su naveli i da će rezultati...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

NBS: Pad Bruto društvenog proizvoda od jedan odsto

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Okt.2020

Predstavnici Narodne banke Srbije (NBS) izneli su danas, na sastanku sa predstavnicima Evropske unije (EU) u okviru Pododbora za ekonomska i finansijska pitanja, da je projektovan pad bruto domaćeg proizvoda za Srbiju za ovu godinu jedan odsto, uz ocene da bi pad mogao biti i manji...Inflacija u Srbiji...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.