Mogerini sledeće nedelje sa liderima Zapadnog Balkana

Izvor: JUGpress.com, 14.Dec.2018, 22:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mogerini sledeće nedelje sa liderima Zapadnog Balkana

BRISEL

Visoka predstavnica EU Federika Mogerini organizovaće neformalni sastanak s liderima sa Zapadnog Balkana sledeće nedelje u Briselu.

Evropska služba za spoljne poslove je saopštila da će se na sastanku u sredu, 19. decembra, razgovaraće se o situaciji u regionu, šta je urađeno 2018. godine, kao i o sledećoj godini.

“U 2018. je potvrđena jasna EU perspektiva, zasnovana na >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << zaslugama i rezultatima, za sve partnere na Zapadom Balkanu”, navodi se u ovom saopštenju.

Evropska komisija je u februaru usvojila strategiju za Zapadni Balkan i na samitu EU-Zapadni Balkan u Sofiji okupljeni su predstavnici zapadnobalkanaske šestorke i svih članica EU prvi put posle 15 godina.

Na sastanku u sredu će učetvovati i komesar za proširenje Johanes Han.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.