Mogerinijeva sa liderima Zapadnog Balkana 19. decembra u Briselu

Izvor: RTS, 14.Dec.2018, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mogerinijeva sa liderima Zapadnog Balkana 19. decembra u Briselu

Šefica EU diplomatije Federika Mogerini organizovaće 19. decembra sastanak u Briselu gde će okupiti lidere šest zemalja sa Zapadnog Balkana, najavila je Evropska komisija.
Kako je Tanjug već ranije javio, visoka predstavnica Federika Mogerini organizovaće pred kraj godine u Briselu sastanak lidera zapadnobalkanske šestorke.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Tanjug nezvanično saznaje da je u pitanju radni ručak šefice EU diplomatije sa šest lidera Zapadnog Balkana.
U diplomatskim izvorima EU navode da se očekuje da sasatanku sa Federikom Mogerini prisustvuju predsednici – Srbije Aleksandar Vučić, Crne Gore Milo Đukanović, Kosova Hašim Tači kao i premijeri Makedonije i BiH Zoran Zaev i Denis Zvizdić.
Još nije potvrđeno da će sastanku u sredu u Briselu prisustvovati i albanski premijer Edi Rama.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mogerini organizuje u sredu sastanak s liderima Balkana

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 14.Dec.2018

Visoka predstavnica EU Federika Mogerini organizovaće neformalni sastanak s liderima sa Zapadnog Balkana sledeće nedelje u Briselu. Na sastanku u sredu, 19. decembra, razgovaraće se o situaciji u regionu, šta je urađeno 2018. godine, kao i o sledećoj godini, saopštila je Evropska služba za spoljne...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.