Mogerini o dijalogu: Teško, ali moguće

Izvor: RTS, 30.Avg.2018, 00:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mogerini o dijalogu: Teško, ali moguće

Visoka predstavnica za spoljnu politiku i bezbednost EU Federika Mogerini sastala se sa austrijskim predsednikom Aleksandrom van der Belenom sa kojim je razmenila stavove o nedavnim kontaktima koje je imao, posebno u vezi sa dijalogom Beograda i Prištine.
Mogerinijeva je istakla da su podrška koju Beč i austrijski predsednik lično daju u ovom smislu veoma značajni, objavljeno je na sajtu visoke >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << predstavnice EU.

"Ja ću imati novi krug dijaloga sa predsednicima Srbije Aleksandrom Vučićem i Kosova Hašimom Tačijem u Briselu u petak, 7. septembra. Nastavićemo sa teškim, ali kako sam već rekla, mogućim razgovorima u vezi sa pravno obavezujućim sporazumom", rekla je Mogerinijeva.
Dodala da je naglasak koji Austrija i austrijsko predsedavanje Savetu EU stavljaju na Zapadni Balkan i njegovu perspektivu u EU izuzetno važan.
"Verujem da projekat EU neće biti kompletan dok Zapadni Balkan ne bude deo naše porodice, to nam govore geografija, istorija ali i ekonomija i bezbednost", istakla je Mogernijeva.
Prema njenim rečima, ne može se zaboraviti šta se tamo desilo pre samo par decenija.
"U našem je interesu da ostavimo vrata otvorena i da se oni priključe evropskoj porodici, ukoliko ispune uslove", zaključila je Mogerinijeva.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mogerini o Kosovu: Teško, ali moguće

Izvor: Mondo, 30.Avg.2018

Visoka predstavnica za spoljnu politiku i bezbednost EU Federika Mogerini o dijalogu u Briselu kaže: Nastavljamo sa teškim ali mogućim razgovorima u vezi pravno obavezujućeg sporazuma...Foto: Mondo/Goran Sivački Ilustracija..Visoka predstavnica za spoljnu politiku i bezbednost EU Federika Mogerini...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.