Mogerini: Uskoro otvaranje novih poglavlja

Izvor: Press, 19.Apr.2018, 19:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mogerini: Uskoro otvaranje novih poglavlja

Beograd -- Visoka predstavnica EU Federika Mogerini izjavila je da pristupni pregovori Srbije i EU dobro napreduju, iako ima oblasti u kojima nije zabeležen veći napredak.
Foto:Tanjug
Mogerini je na zajedničkoj konferenciji za novinare s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem rekla da se uskoro može očekivati otvaranje novih poglavlja u pristupnim pregovorima Srbije i EU, tj. tokom >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << bugarskog predsedavanja.
"Sigurna sam ne samo u posvećenost predsednika, već i Vlade, da postignu progres i u oblastima koje dosad nisu imale dobar napredak. Idete u dobrom pravcu", rekla je Mogerini. 

Visoka predstavnica je rekla da je s Vučićem razgovarala o dijalogu s Prištinom i dodala da treba u potpunosti primeniti sve postignute sporazume, uključujući i onaj o osnivanju Zajednice srpskih opština, ali i o energetici. 

"Poslednje je vreme da se oni primene", rekla je Mogerini. 

Predstojeći samit u Sofiji je važan sastanak, rekla je Mogerini i izrazila nadu da će to dati nov podstrek dubljoj saradnji u regionu.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mogerini: Uskoro otvaranje novih poglavlja

Izvor: Beta Video, 19.Apr.2018

BEOGRAD- Visoka predstavnica EU Federika Mogerini izjavila je danas u Beogradu da pristupni pregovori Srbije i EU dobro napreduju, iako ima oblasti u kojima nije zabeležen veći napredak. Mogerini je na zajedničkoj konferenciji za novinare s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem rekla da se uskoro...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.