Lajčak : EU posvećena tome da se što pre nastavi dijalog Priština Beograd

Izvor: Beta, 16.Jun.2020, 20:32

Lajčak : EU posvećena tome da se što pre nastavi dijalog Priština Beograd

Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Kosova i Srbije, Miroslav Lajcak, izjavio je danas posle sastanka sa predsednikom Kosova Hašimom Tačijem da je Evropska unija posvećena tome da se što pre nastavi dijalog Prištine i Beograda.Lajčak je na konferenciji za novinare rekao da EU želi da se postigne konačni dogovor između dve zemlje."Moj mandat je vrlo jasan, da pomognem postizanju pravno obavezujućeg sporazuma Kosova i Srbije koji će normalizovati odnose i rešiti sve probleme i koji će biti prihvatljiv za zemlje regiona i države članice EU. Važno je i to da se ovaj proces, započet 2011. godine uz posredovanje Evropske unije, završi sporazumom koji normalizuje odnose dve države", rekao je Lajčak.On je dodao da će nastaviti saradnju sa Sjedinjenim Američkim Državama u dijalogu Priština Beograd."Uvek smo bili bliski Sjedinjenim Državama i sve što je do sada postignuto postignuto je samo zahvaljujući ovoj saradnji. Ta saradnja će se nastaviti", rekao je on.Lajčak je rekao da će nastaviti da komunicira sa predsednikom Tačijem i drugim političkim liderima na Kosovu.Najavio je i da će posetiti Beograd, gde će se sastati sa političkim liderima kako bi razgovarali o nastavku dijaloga.Put Kosova ka EU ide kroz poboljšanje odnosa sa SrbijomSpecijalni izaslanik Evropske unije za dijalog ...
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

TAČI OČISTIO PROSTORIJE POSLE SASTANKA KOJI NIJE ŽELEO Na društvenim mrežama osvanuo snimak dezinfekcije kabineta predsednika Kosova nakon Lajčakove posete (VIDEO)

Izvor: Blic, 17.Jun.2020, 14:45

Miroslav Lajčak specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine, od sinoć boravi na KiM gde se, između ostalih, sastao i sa predsednikom privremenih kosovskih institucija Hašimom Tačijem.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.