LAJČAK NA KOSOVU: Poslao PRVU PORUKU u vezi sa dijalogom Beograda i Prištine

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jun.2020, 15:22

LAJČAK NA KOSOVU: Poslao PRVU PORUKU u vezi sa dijalogom Beograda i Prištine

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak stigao je u Prištinu i odatle je poručio da je dijalog u Briselu važan, jer je budućnost tzv. Kosova u EU

Predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači sastaće se danas u 17 sati u Prištini sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.

Prema informacijama, Lajčak je krenuo tek danas iz Švajcarske za Prištinu, jer je u ponedeljak >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bilo problema sa letovima iz Ciriha. Tači je ranije danas izjavio da će kada Lajčak stigne u Prištinu njegov tim komunicirati sa timom izaslanika EU kako bi razumeo razlog njegove posete.

Kako se navodi, tokom posete Prištini slovački diplomata će se sastati i sa predsednicom skupštine Vjosom Osmani u 17.45 sati u zgradi parlamenta, kao i sa premijerom privremenih kosovskih institucija Avdulahom Hotijem u 18.30.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Lajčak u Prištini: Znam, ali ne smem da kažem

Izvor: B92, 16.Jun.2020

Priština -- Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Miroslav Lajčak stigao je u Prištinu i rekao da je dijalog u Briselu važan, jer je budućnost Kosova u EU...Lajčak je novinarima u Prištini rekao da zna datume sastanaka za nastavak dijaloga u Briselu, ali da za sada ne može da ih saopšti,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.