Izvor: S media, 19.Apr.2012, 22:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koštunica: Besmislica da EU nema alternativu

Predsednik Demokratske stranke Srbije i kandidat za predsednika za predstojećim izborima Vojislav Koštunica, izjavio je danas na predizbornoj konvenciji u Zaječaru da je "besmislica i laž" da za Srbiju Evropska unija nema alternativu i dodao da se od nas traži da u tu zajednicu uđemo kao "narod bez države".

"Demokratska stranka Srbije odavno se zalaže za političku neutralnost. Nemamo ništa protiv saradnje sa Evropskoj unijom, ali smo odlučno >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << protiv učlanjenja u ovu zajednicu, od koje ćemo samo imati štete. Zalažemo se za saradnju sa celim svetom, ali uz očuvanje državnih interesa, bez vezivanja za bilo kakvu zajednicu ili vojni savez", rekao je Koštunica.

Koštunica: Tražimo referendum o evrointegracijama

Koštunica spreman za razgovore sa naprednjacima

Koštunica: Na Đurđevdan se ukazuju dva puta (VIDEO)

"Stavljanjem potpisa na Sporazum o pridruživanju 2008. godine neko je napravio savez sa državama koje su priznale nezavisnost Kosova i oduzele nam deo teritorije. Na evropskom putu Srbije dobili smo albanske carinike na granici između Srbije i Kosova, ovaj deo Srbije govori u svoje ime u svetu samo sa nekom zvezdicom koja će u međuvremenu izbledeti, proglašavamo akt o Srebrenici i tako priznajemo da su Srbi zločinački narod" - rekao je Koštunica i dodao da smo za uzvrat dobili kandidaturu.

"Zamislite, Srbija je sa svojom istorijom postala kandidat nečega čiji član možda nikad neće postati, pa kakav je to uspeh?", zapitao se on i podsetio na period kada je Demokratska stranka Srbije bila na vlasti.

Na predizbornoj konvenciji Demokratske stranke Srbije u Zaječaru ekonomski program ove partije predstavio je Nenad Popović, potpredsednik DSS-a, koji je izneo tri osnovna programska cilja: nova industrijalizacija, zapošljavanje i razvoj domaće privrede, što će biti ostvareno uz ulaganja u građevinarstvo, poljoprivredu, energetiku i infrastrukturu, koji upošljavaju 90 odsto domaće industrije.

(Tanjug)

Foto: Beta
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Vojislav Koštunica

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.