Kocijančič: Nova vlada u Prištini treba da ukine takse

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Okt.2019, 12:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kocijančič: Nova vlada u Prištini treba da ukine takse

Portparol visoke predstavnice Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Maja Kocijancič izjavila je da bi nova kosovska vlada kada bude formirana trebalo da ukine takse na srpsku robu od 100 odsto kako bi se nastavio dijalog Beograda i Prištine.

Prema njenim rečima, da bi proces dijaloga Beograda i Prištine mogao da se nastavi potrebno je i da Srbija "obezbedi pogodno okruženje".

"Srbija, takođe, mora da obezbedi pogodno okruženje za razgovore kako >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bi dijalog bio funkcionalan“, rekla je Kocijančič za Indeksonline.

Takođe je navela da EU očekuje da će svi politički akteri ostati posvećeni ovim procesima, koji su od suštinskog značaja za "Kosovo, Srbiju i budućnost regiona".

"Nastavićemo blisku saradnju sa državama članicama i našim međunarodnim partnerima, uključujući Sjedinjene Države. Dijalog između Beograda i Prištine uz pomoć EU proces je koji je uspostavila Generalna skupština UN-a i podržale države članice EU", dodala je Kocijančič.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"Nova vlada u Prištini da ukine takse"

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Okt.2019

PRIŠTINA - Portparol visoke predstavnice Evropske unije za spoljnu politiku i bezbjednost Maja Kocijancič izjavila je da bi nova kosovska vlada kada bude formirana trebalo da ukine takse na srpsku robu od 100 odsto kako bi se nastavio dijalog Beograda i Prištine.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.