Kocijančić: Nema novih uslova za Srbiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jun.2012, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kocijančić: Nema novih uslova za Srbiju

BRISEL -

Evropska unija nije postavila Srbiji nikakve nove uslove za pridruživanje, rekla je danas Tanjugu Maja Kocijančić, portparolka Visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton.

"Glavni uslov za otvaranje pregovora sa EU postavio je Evropski savet, a to je vidljivo i održivo poboljšanje odnosa sa Kosovom", izjavila je Kocijančić, ne želeći da ulazi u detalje.

List "Politika" je objavio, pozivajući se na neimenovane >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << izvore u Beogradu, da EU osim zahteva za ukidanjem institucija na severu Kosova, traži i otvaranje predstavništava u Beogradu, odnosno u Prištini, ali i susret na vrhu Beograda i Prištine.

Takođe, kako prenosi list, EU od Srbije traži i ukidanje suda u Kosovskoj Mitrovici i uvođenje posebnog telefonskog broja za Kosmet.

Osim Kocijančić, ovo su ranije demantovali glavni pregovarač beogradskog tima Borislav Stefanović i ministar za Kosovo Goran Bogdanović.

Povodom ovih izjava i predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica zatražio je hitnu sednicu skupštine Srbije.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ulizička srpska Vlada, krije da je uvela sankcije Belorusiji

Izvor: BKTV News, 18.Jun.2012, 22:06

Ovih dana stigle su nam pohvale iz Brisela i žaljenje iz Minska. Vest da je „tehnička” Vlada Srbije odlučila 8. juna da se pridruži sankcijama koje je EU uvela Belorusiji 23. marta ove godine skoro da je skrivena od naše šire javnosti. Da tu odluku „tehničke” vlade u Beogradu nije odmah...

Nastavak na BKTV News...

EU: Nema novih uslova Srbiji za članstvo

Izvor: Akter, 19.Jun.2012

Evropska unija nije postavila Srbiji nikakve nove uslove za pridruživanje, rekla je danas Maja Kocijančić, demantujući time pisanje beogradskih medija

Nastavak na Akter...

Kocijančić: Nema novih uslova EU

Izvor: Lajk.ba, 19.Jun.2012

EU nije postavila Srbiji nikakve nove uslove za pridruživanje, kaže Maja Kocijančić, portparolka Visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost.

Nastavak na Lajk.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.