Kocijančićeva: Nema novih uslova EU

Izvor: B92, 19.Jun.2012, 15:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kocijančićeva: Nema novih uslova EU

EU nije postavila Srbiji nikakve nove uslove za pridruživanje, kaže Maja Kocijančić, portparolka visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost.

"Glavni uslov za otvaranje pregovora sa EU postavio je Evropski savet, a to je vidljivo i održivo poboljšanje odnosa sa Kosovom", izjavila je Kocijančićeva, ne želeći da ulazi u detalje.

List "Politika" je objavio, pozivajući se na neimenovane >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izvore u Beogradu, da EU, osim zahteva za ukidanjem institucija na severu Kosova, traži i otvaranje predstavništava u Beogradu, odnosno u Prištini, ali i susret na vrhu Beograda i Prištine. Takođe, kako prenosi list, EU od Srbije traži i ukidanje suda u Kosovskoj Mitrovici i uvođenje posebnog telefonskog broja za Kosovo.

Osim Kocijančićeve, ovo su ranije demantovali glavni pregovarač beogradskog tima Borislav Stefanović i ministar za Kosovo Goran Bogdanović.

Zbog navoda koji je objavila "Politika", predsednik DSS-a Vojislav Koštunica zatražio je hitnu sednicu republičkog parlamenta.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.