Junker: Nepoštovanje pravila, značiće početak kraja EU

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Okt.2016, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Junker: Nepoštovanje pravila, značiće početak kraja EU

Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker kritikovao je danas antimigrantsku politiku Mađarske optuživši je za odbijanje evropskih vrednosti.

Ako članice odbiju plan EU o migrantima, to će biti "početak kraja" Unije, upozorio je Junker na konferenciji u Parizu, prenosi AFP.

"Ako se svaki put neka članica ne saglasi sa nekom odlukom, organizuje referendum da kaže suprotno od onoga što važi >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << kao pravilo... nećemo moći da upravljamo Evropskom unijom", rekao je on.

Kako je naveo, neke članice ne primenjuju plan EU o raspoređivanju migranata.

"Ako članice više ne poštuju demokratski utvrđena pravila, biće to početak kraja", naglasio je on i dodao da je EU "zasnovana na pravu".

"Veoma me rastužuje što vidim da se neke članice izdvajaju time što više ne poštuju evropske norme", zaključio je Junker.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.