Izvor: Nezavisne Novine, 07.Okt.2016, 12:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Јunker: EU ne smije da popusti pred zahtjevima Britanije

BRISEL - Evropska unija mora da bude "nepopustljiva" prema zahtjevima Velike Britanije kada je riječ o uslovima njenog izlaska iz EU.

To je rekao predsednik Evropske komisije Žan-Klod Јunker.

"Ne možete da budete jednom nogom napolju, a drugom unutra", rekao je Јunker.

On je to istakao na konferenciji u Parizu >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << upozorivši da Britanija rizikuje da "pogazi sve što je izgrađeno" za šest decenija evropske integracije, prenosi AFP.

"Po tom pitanju moramo da budemo nepopustljivi. Vidim manevrisanje (Britanije)", rekao je on aludirajući na jučerašnju izjavu britanske premijerke Tereze Mej koja je rekla da želi dogovor koji nudi Britaniji "maksimalnu slobodu" da djeluje na evropskom jedinstvenom tržištu, dok sa druge strane zadržava kontrolom imigracije.

Ona je najavila da će pokrenuti pregovore sa Briselom o Bregzitu krajem marta.

Јuče je i francuski predskednik Fransoa Oland upozorio Britaniju da će morati da "plati cijenu" svoje odluke o napuštanju Unije.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.