Izvor: Radio 021, 13.Avg.2020, 08:03

Italija uvela obavezno testiranje za četiri evropske zemlje

Italija je u sredu naredila obavezno testiranje na virus korona svih koji u tu zemlju stignu iz četiri države Evrospke unije - Hrvatske, Grčke, Malte i Španije.

Italijanski ministar zdravstva Roberto Speranca objavio je da je potpisao uredbu kojom se zahteva test na koronu za sve koji stižu iz četiri države, a u potpunosti su zabranjeni dolasci >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << iz Kolumbije, javlja Rojters.

"Moramo da nastavimo s oprezom kako bi zadržali rezultate koje smo postigli proteklih meseci, zahvaljujući žrtvi koju smo podneli svi", poručio je Speranca.

Italija je bila prva zemlja posle Kine koja je najteže pogođena virusom korona, a u prvom talasu epidemije bila je i jedna od najpogođenijih evropskih država, a nakon što je uspela da smanji broj zaraženih zvaničnici sada strahuju od mogućeg novog širenja zaraze.

Hrvatska je u sredu sa 130 novozaraženih zabeležila drugi najgori dan od početka pandemije, dok je Grčka sa 262 nova slučaja uknjižila rekordan broj novoobolelih na dnevnom nivou.

Visok broj novozaraženih juče su imali i Francuska (2.524) i Španija (1.700).

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Italija obavezno testira sve putnike iz Hrvatske, Grčke, Malte, Španije

Izvor: Danas, 13.Avg.2020

Italija je uvela obavezno testiranje na korona virus za sve putnike koji dolaze iz Hrvatske, Grčke, Malte, Španije.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.